default-header
HomeNieuwsZo bakt u een gezonde quiche

Zo bakt u een gezonde quiche

woensdag 23 januari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Een hartige taart is lekker, maar het bladerdeeg is misschien wel een érg vette keuze.

Een hartige taart is lekker, maar het bladerdeeg is misschien wel een érg vette keuze. U kunt ook zelf deeg voor een hartige taart maken. Neem daarvoor 225 gram kwark en roer dit los met 3 eetlepels olijfolie. Zeef er 225 gram bloem (of half boem, half volkorenmeel) en eventueel wat zout boven en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg. 
Voeg de vulling toe en bak 40 minuten in een oven van 200 graden. Lekker met paprika en zalm, of prei en geraspte kaas, of broccoli met geitenkaas en hazelnoten.

Geef een reactie