Yoghurtpudding met sinaasappel
Nagerecht voor 8 personen
5 blaadjes gelatine
1 sinaasappel
500 gram Griekse yoghurt 0% vet
2 zakjes vanillesuiker
4 eetlepels witte basterdsuiker
Ca. 14 lange vingers
Sinaasappelmarmelade
Schaal of puddingvorm, inhoud ca. 750 ml
Laat de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water weken. Boen de sinaasappel schoon en rasp het oranje deel van de schil. Meng de Griekse yoghurt samen met de vanillesuiker, basterdsuiker en sinaasappelrasp. Pers van de sinaasappel 60 ml sap en verwarm het met 1 eetlepel water in een klein pannetje. Knijp de gelatine goed uit en roer door het warme sinaasappelsap. Voeg de gelatine-sinaasappelmengsel al roerend toe aan de Griekse yoghurt. Schenk de sinaasappelyoghurt in de schaal. Laat de pudding 2 uur opstijven in de koelkast.
Bestrijk de niet-gesuikerde kanten van de lange vingers met een beetje sinaasappelmarmelade.
Houd de puddingvorm heel kort in heet water, zodat de pudding aan de rand loslaat. Stort de pudding op een schaal. Plak de lange vingers, met de gesuikerde kant naar buiten, rechtop tegen de pudding. Knoop een mooie rode strik rond de pudding met lange vingers en garneer eventueel met dunne plakjes sinaasappel.
Nagerecht voor 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd: 2 uur
Voedingswaarde per persoon:
480 kJ (115 kcal)
8 g eiwit
0 g vet, waarvan 0 g verzadigd vet
19 g koolhydraten, waarvan 14 g suikers
Geef een reactie