Wintersbroodje
Een heerlijk winterbroodje!
Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Zin een snelle lunch op z’n Duits? Maak dan eens deze smakelijke winterse broodjes. Kies voor magere knakworsten omdat worsten over het algemeen veel van het ongezonde verzadigd vet bevatten. Als u voor de magere varianten kiest, kiest u niet alleen voor totaal minder vet maar dus ook voor minder verzadigd vet.
Bereiden:
De knakworsten volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking verwarmen. De zuurkool ongeveer 5 minuten verwarmen. De broodjes opensnijden en dun met mosterd besmeren. De broodjes beleggen met zuurkool en knakworstjes.
Bevat per portie:
- 1380 kJ (330 kcal)
- 18 g eiwit
- 8 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
- 47 g koolhydraten
Boodschappenlijstje:
- 1 blik kipknakworsten (of andere magere knakworsten zoals runderknakworsten)
- 1 pak kruidenzuurkool
- 8 kaiserbroodjes
- 5 el mosterd
Voedingstip
Bent u gewend altijd een rookworst bij stamppot te serveren? Rookworst bevat veel verzadigd vet, ook de magere varianten.
Ook dikker gesneden plakken casselerrib smaken heerlijk bij zuurkool en reepjes gerookte kip geeft extra smaak aan preistamppot. En bij een wortelstamppot of een stamppot met tuinerwten kan bijvoorbeeld ook een stukje vis.
Geef een reactie