default-header
HomeNieuwsWintersbroodje

Wintersbroodje

Recepten

zaterdag 12 februari 2011, door Hartpatiënten Nederland

Een heerlijk winterbroodje!

Lunchgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Zin een snelle lunch op z’n Duits? Maak dan eens deze smakelijke winterse broodjes. Kies voor magere knakworsten omdat worsten over het algemeen veel van het ongezonde verzadigd vet bevatten. Als u voor de magere varianten kiest, kiest u niet alleen voor totaal minder vet maar dus ook voor minder verzadigd vet.

Bereiden:

De knakworsten volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking verwarmen. De zuurkool ongeveer 5 minuten verwarmen. De broodjes opensnijden en dun met mosterd besmeren. De broodjes beleggen met zuurkool en knakworstjes.

Bevat per portie:

  • 1380 kJ (330 kcal)
  • 18 g eiwit
  • 8 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
  • 47 g koolhydraten

Boodschappenlijstje:

  • 1 blik kipknakworsten (of andere magere knakworsten zoals runderknakworsten)
  • 1 pak kruidenzuurkool
  • 8 kaiserbroodjes
  • 5 el mosterd

Voedingstip

Bent u gewend altijd een rookworst bij stamppot te serveren? Rookworst bevat veel verzadigd vet, ook de magere varianten.

Ook dikker gesneden plakken casselerrib smaken heerlijk bij zuurkool en reepjes gerookte kip geeft extra smaak aan preistamppot. En bij een wortelstamppot of een stamppot met tuinerwten kan bijvoorbeeld ook een stukje vis.


Geef een reactie