Winterkost: knolselderij
De meeste mensen gebruiken knolselderij in erwtensoep. Maar daar is meestal geen hele knol voor nodig.
De meeste mensen gebruiken knolselderij in erwtensoep. Maar daar is meestal geen hele knol voor nodig. Het stuk dat u over houdt, is ook lekker om samen met blokjes winterpeen te stoven. Of maak er een salade van door rauwe knolselderij te raspen en te mengen met bijvoorbeeld appel, walnoten en een yoghurtdressing.
Knolselderij kan ook (een deel van) de aardappels vervangen in een stamppot. Hutspot van knolselderij bijvoorbeeld of een stamppot van prei, gebakken plakjes zoutarm rookvlees en knolselderij. Omdat de knol meer smaak heeft dan een aardappel, zijn extra smaakmakers zoals zout niet nodig.
Knolselderij zonder loof is op een koele en donkere plek (12-15ºC) zo’n 3 weken te bewaren. Als de knol eenmaal aangesneden is, kunt u hem maximaal 1 week in de koelkast bewaren, verpakt in vershoudfolie.
Geef een reactie