default-header
HomeNieuwsWereld Hartdag

Wereld Hartdag

AandoeningBehandeling

donderdag 26 september 2024, door Hartpatiënten Nederland

Wereld Hartdag wordt jaarlijks gevierd op 29 september en is een initiatief van de World Heart Federation. Het doel van deze dag is om wereldwijd bewustzijn te creëren over hart- en vaatziekten, die nog steeds de grootste doodsoorzaak zijn. Dit jaar ligt de focus op het belang van hartgezondheid en het aanmoedigen van mensen om actie te ondernemen om hun hart te beschermen1.

Een belangrijk onderdeel van Wereld Hartdag 2024 is de wereldwijde petitie die oproept tot de implementatie van nationale hartgezondheidsplannen. Deze petitie is bedoeld om regeringen wereldwijd te laten zien dat er een dringende behoefte is aan betere cardiovasculaire zorg en preventieprogramma’s. Door de petitie te ondertekenen, kunnen mensen hun steun betuigen en bijdragen aan het verminderen van het aantal sterfgevallen door hart- en vaatziekten.

Daarnaast heeft de Amerikaanse Hartstichting (American Heart Association) een creatieve benadering gekozen om bewustzijn te vergroten. Ze hebben een cartoon en verschillende animaties ontwikkeld die de werking van het hart en de gevolgen van hartziekten op een toegankelijke manier uitleggen. Deze visuele hulpmiddelen zijn ontworpen om mensen van alle leeftijden te informeren en te inspireren om gezondere keuzes te maken voor hun hart.

Doe mee aan Wereld Hartdag door de petitie te ondertekenen. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een gezondere toekomst voor iedereen.

Je kunt de wereldwijde petitie voor hartgezondheid ondertekenen via deze link.

Door je handtekening te zetten, help je mee om regeringen wereldwijd aan te moedigen betere cardiovasculaire zorg en preventieprogramma’s te implementeren


Geef een reactie