Wat en hoe je moet eten voor meer energie
Proteïnes en koolhydraten zijn goed voor vier calorieën per gram en elke gram vet betekent negen calorieën. Om gezond en energiek te blijven draait het er allemaal om de energie die je opneemt te maximaliseren,
aldus voedingsexperte Sarah O’Neill. Zij geeft alvast enkele tips om energiek te blijven zonder bij te komen.
- Eet kleine porties, zo blijf je energiek. Als je maag te vol zit, denken je hersenen dat je geen voeding meer nodig hebt en dat je je kan ontspannen. Als je altijd een beetje hongerig blijft, blijf je wakker omdat je een volgende maaltijd moet vinden, het is een instinct dat we erfden van onze voorouders.
- Drie maaltijden per dag en enkele snacks tussendoor zijn ideaal. Neem altijd onmiddellijk na het opstaan een ontbijt. Havermoutpap met bessen of volkorentoast is een energieke keuze. Bij de lunch kies je best voor magere proteïnes als tonijn met rijst, hetzelfde geldt voor het avondmaal, maak bijvoorbeeld kalkoen of kip met couscous of quinoa klaar. Bij het avondmaal mag je koolhydraten eten.
Lees verder op Hln.be
Geef een reactie