Voedingscentrum helpt Nederlanders om minder zout te eten
DEN HAAG – Nederlanders krijgen elke dag veel te veel zout binnen. Niet alleen het zout dat al van nature in hun voeding zit of daaraan industrieel is toegevoegd, maar ook nog eens het zout dat zij daar vaak rijkelijk overheen strooien. Ja ja, wij zijn dol op pittig…
DEN HAAG – Nederlanders krijgen elke dag veel te veel zout binnen. Niet alleen het zout dat al van nature in hun voeding zit of daaraan industrieel is toegevoegd, maar ook nog eens het zout dat zij daar vaak rijkelijk overheen strooien. Ja ja, wij zijn dol op pittig…
Daardoor neemt echter de kans toe op een serieuze aandoening. En dat niet alleen: de zoutconsumptie in ons land is zelfs zo stevig dat elk jaar ongeveer 2500 mensen aan de directe gevolgen van deze zoutinname komen te overlijden. Teveel zout verhoogt immers het risico op een hoge bloeddruk en daardoor op hart- en vaatziekten en nierziekten, maar ook op vormen van kanker.
Lees verder op Hartpatienten.nl
Geef een reactie