Veel, warm en natuurlijk met olijfolie
Voor het maken van tomatensaus, ketchup, tomatensap, tomatensoep en tomatenpuree zijn veel tomaten nodig. En dat komt goed uit want daardoor zitten deze producten boordevol lycopeen. Lycopeen is een natuurlijke stof met een beschermend effect tegen hart- en vaatziekten.
Voor het maken van tomatensaus, ketchup, tomatensap, tomatensoep en tomatenpuree zijn veel tomaten nodig. En dat komt goed uit want daardoor zitten deze producten boordevol lycopeen. Lycopeen is een natuurlijke stof met een beschermend effect tegen hart- en vaatziekten.
Hoe meer tomaten een product dus bevat (en hoe geconcentreerder het product is) des te meer lycopeen.
Daarnaast heeft onderzoek laten zien dan het lichaam lycopeen gemakkelijker opneemt uit geprakte of fijngesneden tomaten dan uit hele tomaten, als het verwarmd is en ook olijfolie verbeterd de opname nog eens. Liever een warme tomatensaus met (olijf)olie dus dan een tomatensalade bij uw pasta.
Geschreven door onze redactie.
Geef een reactie