Traditioneel
Oliebollen, appelbeignets en champagne. Wie heeft het niet in huis op Oudejaarsavond? Voor veel mensen hoort aan het eind van de feestelijke avond traditioneel ook een huzarensalade. Met dit recept zet u ook nog eens een gezonde variant op tafel. Dat wordt smullen na de klok van twaalven!
Oliebollen, appelbeignets en champagne. Wie heeft het niet in huis op Oudejaarsavond? Voor veel mensen hoort aan het eind van de feestelijke avond traditioneel ook een huzarensalade. Met dit recept zet u ook nog eens een gezonde variant op tafel. Dat wordt smullen na de klok van twaalven!
(8-10 personen)
Bereidingstijd: 1 uur
Afkoelen: minimaal 1 uur
1 kg aardappelen
zout, peper
200 g doperwten (diepvries)
1 ei
350 achterham (stuk)
2 eetlepels zilveruitjes
4 zoetzure augurken
20 g verse peterselie
6 eetlepels mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel augurkennat
2 zoetzure appels
8 blaadjes kropsla
1 tomaat
Aardappelen, in stukken snijden en met zout in ongeveer 20 minuten gaar koken. Aardappelen laten afkoelen. Doperwten bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ei in ongeveer 8 minuten hard koken. Ham in kleine blokjes snijden. Zilveruitjes en 2 augurken fijnsnijden. Peterselie fijn knippen. Dressing maken van mayonaise, ketchup, augurkennat en peterselie. Aardappelen in heel kleine blokjes snijden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in heel kleine blokjes snijden. Alles voorzichtig door elkaar mengen. Salade ongeveer 1 uur laten afkoelen. Vlak voor het serveren de sla wassen en bladeren op een platte schaal leggen. Salade erop scheppen. Tomaat wassen en in plakjes snijden. Rest van de augurken in waaiertjes snijden. Ei pellen en in plakjes snijden. Huzarensalade met augurk, ei en tomaat garneren.
Bevat per portie:
1035 kJ (245 kcal)
11 g eiwit
11 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet
26 g koolhydraten
Geef een reactie