Tomatenketchup: maak het eens zelf
Tegenwoordig wordt suiker aan allerlei voedingsmiddelen toegevoegd, zelfs aan tomatenketchup
Tegenwoordig wordt suiker aan allerlei voedingsmiddelen toegevoegd, zelfs aan tomatenketchup.
Toegegeven, een schepje suiker doet wonderen voor de smaak van tomaten.
Maar als je ketchup zelf maakt, heb je de hoeveelheid in eigen hand.
Snipper en fruit 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel en 2 stengels bleekselderij in 3 el olijfolie. Voeg toe: 1 kilo rijpe tomaten in stukjes, 1 tl gemalen koriander, 1 mespunt kruidnagelpoeder, een handvol verse peterselie in stukjes en 1 handvol basilicumblaadjes.
Breng aan de kook en laat de saus op een laag vuur tot ongeveer de helft inkoken.
Pureer en zeef de saus en voeg er 200 ml rodewijnazijn en circa 3-4 el bruine basterdsuiker aan toe.
Laat eventueel weer inkoken tot de saus de juiste dikte heeft.
Geef een reactie