default-header
HomeNieuwsTe veel zout verdubbelt de kans op hartziekten

Te veel zout verdubbelt de kans op hartziekten

dinsdag 5 september 2017, door Hartpatiënten Nederland

Als je veel te veel zout eet, loop je dubbel zoveel kans op hartfalen, blijkt uit een grote twaalfjarige studie.

Als je veel te veel zout eet, loop je dubbel zoveel kans op hartfalen, blijkt uit een grote twaalfjarige studie.
 
Zoals de Finse professor Pekka Jousilahti heel simpel zegt: “Het hart houdt niet van zout”. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kunnen jaarlijks 2,5 miljoen sterfgevallen worden voorkomen als mensen hun zoutinname zouden beperken tot het aanbevolen niveau van 5 gram. De meeste mensen eten 80 tot 140 procent meer zout dan goed voor ze is, aldus de WHO. Een zoutarm dieet zou de bloeddruk verlagen en de kans op beroertes, hart- en vaatziekten en hartaanvallen verminderen.
 
 

Geef een reactie