Spinaziesalade met kip en aardbeien
Snij de kipfilet in reepjes. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Was de spinazie en dep deze voorzichtig droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, rode ui, kip en pecannoten over de spinazie.
Lunchgerecht 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Boodschappenlijstje:
120 gram gerookte kipfilet
300 gram aardbeien
1 kleine rode ui
100 gram spinazie
2 eetlepels pecannoten
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepel olijfolie
Bevat per portie:
1665 kJ (400 kcal)
23 g eiwit
28 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
10 g koolhydraten, waarvan 9 g suikers
Snij de kipfilet in reepjes. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Was de spinazie en dep deze voorzichtig droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, rode ui, kip en pecannoten over de spinazie. Klop een dressing van de azijn en olie. Sprenkel de dressing over de salade. Lekker met een snee geroosterd volkorenbrood.
Geef een reactie