default-header
HomeNieuwsSocial Media

Social Media

Columns

woensdag 12 april 2017, door Hartpatiënten Nederland

Dat de tijd aan ons voorbij raast, is niets nieuws. Voordat je het weet is de dag om, de week en de maand én een jaar. Voor mij lijkt de kerstperiode pas net geweest, maar inmiddels is een kwart van dit jaar omgevlogen en staat Pasen alweer voor de deur.

Voor mij en mijn kinderen was 22 februari jl. ook weer een dag om stil te staan bij de werkelijkheid van het leven. Het is voor ons nog steeds niet te bevatten dat wij op die dag de zwartste dag uit ons leven delen: de sterfdag van onze lieve Crisje. Inmiddels alweer vier jaar geleden. Ons resten uitsluitend nog de ontelbare en (vele) fantastische herinneringen aan haar. Wij zullen haar nooit vergeten, altijd bij ons dragen en al die mooie herinneringen blijven koesteren.

Ondanks dat tegenwoordig niemand meer tijd heeft (althans, zo ervaar ik het), moet ik constateren dat ik op een dag als deze veel meer hartverwarmende reacties ontvang dankzij moderne technieken. Daarmee doel ik met name op Facebook. Uit onderzoek binnen onze achterban blijkt dat velen zich afvragen wat zij met de zogenaamde “Social Media” aan moeten. En waarom ze er tijd in zouden steken. Ook ik heb mij dat enkele jaren geleden afgevraagd. Maar inmiddels weet ik dat het actief zijn op bijvoorbeeld Facebook af en toe een prettige bezigheid is waaruit veel steun en kracht kan worden verkregen. En dat je er veel kan leren.

Zo worden steeds vaker op de Facebookpagina van Hartpatiënten Nederland (https://www.facebook.com/HARTvrienden ) geplaatste berichten, gedeeld. Ook spraakmakende actualiteiten die voor velen belangrijk kunnen zijn. Hierdoor is het lotgenotencontact op ons veel bezochte forum (www.hartpatienten.nl/forum ), uitgebreid naar Social Media. Kijk maar eens op onze Facebookpagina naar alle reacties op het nieuws rondom de oplosbare stent. Onlangs bleek dat er een grotere kans is op het ontstaan van een bloedstolsel na implantatie van de zogeheten biologisch oplosbare stent.

Ondanks dat velen tegen Social Media zijn, heeft het klaarblijkelijk veel voordelen. En de hoeveelheid tijd die u erin steekt, bepaalt uzelf. Ik beveel het u van harte aan en kijk er naar uit om ons te volgen op Facebook.

Column door: Jan van Overveld


Geef een reactie