Sandwich van volkorenbrood met rode paprika en gestoomde makreel
Sandwich van volkorenbrood met rode paprika en gestoomde makreel
Lunchgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Voedingswaarde per persoon:
2360 kJ (565 kcal)
26 g eiwit
36 g vet (7 g verzadigd vet)
33 g koolhydraten (6 g suikers)
Boodschappenlijstje:
4 sneetjes volkorenbrood
1 eetlepel verse dille
2 eetlepel mayonaise
2 geroosterde paprika’s (uit pot)
Handje rucola
150 g gestoomde makreelfilet
Bereiding:
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster goudbruin. Snij de dille fijn en meng met de mayonaise. Bestrijk 2 sneetjes brood aan 1 kant met de mayonaise en beleg met de rucola. Snij de paprika’s in repen en verdeel over de rucola. Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de makreel in stukjes over de paprika’s. Dek af met een sneetje brood. Snij diagonaal door en steek in iedere sandwich een prikker.
Tip: gerookte makreelfilet bevat redelijk wat zout, het zoutgehalte in gestoomde makreelfilet ligt een stuk lager
Sandwiches
Klik hier voor meer heerlijke gezonde recepten!
Geef een reactie