Romige prei stamppot met paddenstoelen
Aantal porties | 2 personen
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappel (of pompoen)
- 200 gram paddenstoelen
- 2 prei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 75 ml (plantaardige) crème fraîche
- 50 ml (plantaardige) kookroom
- klontje vet (kokos, boter, ghee)
- 2 el tijm
- 1 el bouillonpoeder
- ½ bosje verse peterselie
- peper & zout
Instructies
- Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook ze voor 8 minuten, controleer met een prikker of ze goed zijn
- Snipper de ui en knoflook en snijd de prei in ringen
- Hak de peterselie fijn en snijd of scheur de paddenstoelen in stukken
- Bak de ui, knoflook en prei aan in een pan
- Stamp de zoete aardappels naar wens grof of glad, roer hier de crème fraîche, room, tijm en bouillon doorheen en eventueel nog wat vet om het smeuïg te maken
- Meng nu met de prei/ui/knoflook mix
- Proef en breng op smaak met peper & zout
- Bak de paddenstoelen aan op hoog vuur met de gehakte peterselie, peper & zout
- Serveer de preistamppot met de gebakken paddenstoelen
Dit recept is van GreenTwist.
Dit artikel verscheen eerder in het Hartbrug Magazine.
Geef een reactie