Recept zoete groenten ovenschotel
In dit recept maak je een ovenschotel met allemaal zoete groenten. Zoete groenten zijn: zoete aardappel, pompoen, gele- en rode paprika, tomaat, gele- en rode bieten, (regenboog) wortels en ui.
Aantal porties | 4 personen
Ingrediënten
- 800 gram zoete groenten (stel een mix samen van de hier boven genoemde groenten, hoe meer variatie hoe beter)
- 50 ml olijfolie
- 150 gram feta, witte kaas, jonge geitenkaas of mozzarella
- 50 gram rozijnen
- ½ appel
- 2 el vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing)
- 1 el korianderpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kaneel
- peper & zout
Instructies
-
Je hebt 2 verschillende groepen: zoete aardappel, biet en wortel moet langer in de oven. Dit recept is in 3 stappen te maken.
-
Snijd alle zoete groenten grof
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Stap 1: doe de zoete aardappel, biet en wortel in een ovenschaal, overgiet ruim met olijfolie, peper & zout, meng goed door en gaar 15 minuten
-
Stap 2: voeg nu de appel, tomaat, paprika, pompoen en ui toe, samen met de kruiden, meng door en gaar 10 minuten
-
Stap 3: Voeg nu de rozijnen en kaas toe, verdeel vloeibaar zoet over de kaas en rozijnen en zet nog een keer 10 minuten in de oven
-
Je schotel is klaar, serveer met een stukje vlees, vis of vegetarisch.
Bron: GreenTwist Cooking
Geef een reactie