Recept Herfstige Ovenschotel
AANTAL PORTIES | 2 personen
Ingrediënten
- 500 gram knolgroenten (bijvoorbeeld: pompoen, pastinaak, zoete aardappel, knolselderij, wortelpeterselie)
- 200 gram geraspte oude kaas
- 1 appel
- 2 uien
Voor het gehakt
- 350 gram (vegetarisch) gehakt
- 1 ei
- 2 el korianderpoeder
- 2 el paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
Voor het mengsel
- 250 ml room of plantaardige room
- 3 eieren
- 2 bouillonblokjes (gistvrij)
- 1 tl foelie
- 1 el kerriepoeder
- peper & zout
Instructies
- Snijd de groenten in plakken van circa 1/2 cm
- Voeg de room, bouillon en kruiden toe aan een pannetje, verwarm op laag vuur en laat dan afkoelen
- Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar
- Zet een kookpan met 1,5 liter water en 1 el zout op
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bak de ui aan, en voeg het gehakt toe, bak voor circa 6 minuten. Voeg op het laatst een appeltje toe en roer door
- Kook/blancheer de groenten voor 3-5 minuten (3 minuten voor pompoen, pastinaak en knolselderij, 5 minuten voor zoete aardappel)
- Verdeel de groenten over de ovenschaal, verdeel het ui-gehakt-appel mengsel erover
- Klop de eieren door het roommengsel en giet nu het roommengsel over de schotel
- Bestrooi de schaal met geraspte kaas
- Gaar in de oven voor 25-30 minuten
Dit recept is van GreenTwist.
Dit artikel verscheen eerder in het HPNLmagazine.
Geef een reactie