Recept Herfstige Ovenschotel
AANTAL PORTIES | 2 personen
Benodigdheden
-
Oven
-
Ovenschaal
-
2 kookpannen (groot en klein)
-
Bakpan
-
Mengkom
Ingrediënten
- 500 gram knolgroenten (bijvoorbeeld: pompoen, pastinaak, zoete aardappel, knolselderij, wortelpeterselie)
- 200 gram geraspte oude kaas
- 1 appel
- 2 uien
Voor het ‘gehakt’
- 350 gram (vegetarisch) gehakt
- 1 ei
- 2 el korianderpoeder
- 2 el paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
Voor het mengsel
- 250 ml room of plantaardige room
- 3 eieren
- 2 bouillonblokjes (gistvrij)
- 1 tl foelie
- 1 el kerriepoeder
- peper & zout
Instructies
-
Snijd de groenten in plakken van circa 1/2 cm
-
Voeg de room, bouillon en kruiden toe aan een pannetje, verwarm op laag vuur en laat dan afkoelen
-
Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar
-
Zet een kookpan met 1,5 liter water en 1 el zout op
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Bak de ui aan, en voeg het gehakt toe, bak voor circa 6 minuten. Voeg op het laatst een appeltje toeen roer door
-
Kook/blancheer de groenten voor 3-5 minuten (3 minuten voor pompoen, pastinaak en knolselderij, 5 minuten voor zoete aardappel)
-
Verdeel de groenten over de ovenschaal, verdeel het ui-gehakt-appel mengsel erover
-
Klop de eieren door het roommengsel en giet nu het roommengsel over de schotel
-
Bestrooi de schaal met geraspte kaas
-
Gaar in de oven voor 25-30 minuten
Dit recept is van GreenTwist.
Geef een reactie