Recept: Indiase bloemkoolsoep
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 200 ml plantaardige melk
- 1 bouillonblokje (zoutarm) (of 1 el bouillonpoeder)
- 1 el kurkuma
- 1 el gemberpoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl fenegriek (optioneel)
- 1/2 tl mosterdzaad (optioneel)
- 1 tl bindmiddel (optioneel)
- verse koriander (optioneel)
- 1 tl azijn of citroensap
- 1 tl zoetstof
- 1 tl Losalt zout
Instructies
- Pureer de ui met 1 teen knoflook, verse gember en de specerijen tot een papje
- Maak roosjes van de bloemkool
- Fruit het specerijenmengsel aan in een pan met een beetje olie
- Voeg de plantaardige melk en een halve liter water toe aan de pan, breng aan de kook
- Voeg de bloemkool toe aan het kokende mengsel en kook 6 minuten door, of tot de bloemkool uit elkaar valt
- Pureer de soep glad en voeg zoet, zuur en zout toe om de smaken in balans te brengen
- Gebruik eventueel bindmiddel om de soep nog dikker te maken
- Garneer eventueel af met verse koriander
Een video van dit recept bekijken? Morgen maakt Iris deze heerlijke soep live in haar besloten Facebook-groep Healthy Cooking @ home.
Dit recept is van Iris Heuer van GreenTwist.
Geef een reactie