Rabarber-havermoutcrumble
Nagerecht voor 4 personen
Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Boodschappenlijstje:
400 g rabarber
200 g aardbeien
100 g havermout
2 el zonnebloempitten
50 g gehakte, ongezouten amandelen
2 el zonnebloemolie
1 el honing
ovenschaal (15 x 20 cm)
Voedingswaarde van het hele recept:
1345 kJ (325 kcal)
9 g eiwit
18 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet
26 g koolhydraten, waarvan 10 g suikers
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snij de boven- en onderkanten van de rabarberstengels. Jonge rabarber hoeft u nauwelijks te schillen. Bij oudere rabarber trekt u de vezelige schil er even vanaf met een scherp mesje. Snij de stengels in stukken van ongeveer 3 cm. Breng in een pan 75 ml water aan de kook. Voeg de aardbeien in stukken aan de rabarber toe. Laat de rabarber met het deksel op de pan ongeveer 5 minuten koken. Roer niet teveel. Schep de rabarber in de ingevette ovenschaal.
Meng de havermout met de zonnebloempitten, de gehakte amandelen, de olie en de honing en verdeel over de rabarber. Bak de crumble ca. 20 minuten in de oven.
Tip: lekker met magere kwark.
Geef een reactie