Portobello stroganoff met dille en crème-fraîche
Hoofdgerecht voor 2 personen
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
Nodig:
250 g pasta (bijv. gigli)
olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
4 portobello’s, in reepjes
1 el tomatenpuree
200 ml paddenstoelenbouillon
2 el verse dille, fijngehakt
125 ml crème-fraîche
Zout en versgemalen peper
(Oorspronkelijk werd deze saus bereid met zure room. Hier is gekozen voor crème-fraîche, omdat dit meer geschikt is voor warme sauzen.)
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak knoflook en ui tot ze zacht zijn. Voeg dan de portobelloreepjes toe en bak tot ze hun vocht beginnen te verliezen. Doe de tomatenpuree in de pan en bak even mee. Giet de bouillon in de pan. Laat vijf minuten meekoken en voeg tot slot dille en crème-fraîche toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Doe op het laatst de pasta bij de saus en schep goed door.
Tip:
In plaats van pasta kunt u natuurlijk ook aardappelen of rijst eten bij dit gerecht.
Geef een reactie