Pompoen op het menu
Pompoenen zijn prachtig als decoratie, maar ook heerlijk voor bijvoorbeeld een pompoensoep.
Pompoenen zijn prachtig als decoratie, maar ook heerlijk voor bijvoorbeeld een pompoensoep. Verder kunt u pompoenblokjes ook roerbakken, verwerken in een hartige taart, een aardappel-pompoenomelet of in een risotto. Of grill parten pompoen bestreken met wat olie en bestrooid met koriander of gember.
Het meest bekend is de oranje pompoen. Maar probeer ook eens de patisson (kleine witte ovale pompoen), de spaghetti pompoen (ovaal bleekgele pompoen met dradig vruchtvlees), de winterpompoen (grote bleekoranje pompoen) en de grijze pompoen.
Pompoenen leveren weinig calorieën en juist veel vezels, calcium, ijzer, vitamine C en E.
Daarnaast zit de oranje pompoen vol bètacaroteen. In het lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien.
Geef een reactie