Pittige maïssoep met paprika
Een heerlijk voorgerecht voor 4 personen.
Een heerlijk voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
olijfolie
1 ui, gesnipperd
600 g maïskorrels
1 rode paprika, in blokjes
½ rode peper, ontdaan van zaadlijsten en fijngehakt
750 ml groentebouillon
staafmixer
zout en versgemalen zwarte peper
handje verse korianderblaadjes, grof gehakt
Aan de slag
Doe wat olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en bak tot hij zacht is. Houd wat maïs en paprika apart voor de garnering en doe de rest van de maïs en de paprika samen met de rode peper bij de ui in de pan. Bak even mee. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat de soep een half uur koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Dien op en garneer met wat fijnesneden stukjes paprika, enkele maïskorrels en korianderblaadjes.
Geef een reactie