Pittige linzensoep met veel groenten
Hoofdgerecht voor 4-6 porties
Hoofdgerecht voor 4-6 porties
Bereidingstijd: 45 minuten
Boodschappenlijstje:
800-1000 gram restjes groenten (prei, wortel, paprika, courgette, bloemkool, pompoen…)
2 teentjes knoflook
1 rode peper
3 lepels (olijf)olie
1 blik gepelde tomaten
200 gram rode linzen
Voedingswaarde van de hele pot (inclusief olie):
975 kJ (232 kcal)
11 g eiwit
7 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
25 g koolhydraten, waarvan 8 g suikers
Maak alle groenten schoon en snij in kleine stukjes. Pel de knoflook en snipper deze. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snipper de peper. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de groenten, de knoflook en de peper ongeveer 10 minuten. Voeg de gepelde tomaten en de gedroogde linzen toe. Schenk er 1 liter water bij en laat de soep ongeveer 20-25 minuten koken. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is en proef of er wat peper bij moet.
Tip: weinig tijd? Vervang de gedroogde linzen dan door 2 blikjes linzen en voeg maar ½ liter water toe. De soep is dan in 15 minuten klaar.
Geef een reactie