Ouderwets genieten; Hangop met gepocheerde peer
Een echt lekker en eenvoudig toetje. Een zoals wij vroeger kregen voorgeschoteld door onze moeder of grootmoeder.
Een echt lekker en eenvoudig toetje. Een zoals wij vroeger kregen voorgeschoteld door onze moeder of grootmoeder.
Nodig voor 4 personen
- ½ l yoghurt
- 4 kleine peertjes (bijv. Gieser Wildeman), geschild
- 100 ml bessensap
- 50 g suiker
- 4 el honing
Aan de slag
Bevochtig een schone theedoek en leg deze in een vergiet. Schenk de yoghurt erin en laat 3 uur uitlekken boven een kom in de koelkast. Leg de peren in een pan met water, zodat ze net onder staan en voeg het bessensap en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 45 minuten koken. Schep de hangop uit de theedoek, meng met de honing (of met een zakje vanillesuiker) en verdeel over 4 dessertschaaltjes. Leg op elk schaaltje een warme peer en bedruppel met het kooksap.
Geschreven door onze redactie.
Geef een reactie