default-header
HomeNieuwsOosterse salade met mango

Oosterse salade met mango

woensdag 15 januari 2020, door Hartpatiënten Nederland

Op warme dagen is het heerlijk om een frisse salade te eten. Veel mensen denken bij een salade aan een pastasalade of een salade met alleen maar groenten.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Boodschappenlijstje:

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 75 g cashewnoten
  • 200 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ komkommer
  • ½ rood pepertje
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 rijpe mango
  • 100 g taugé
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el gembersiroop
  • 3 el sesamolie
  • verse koriander

Bereiden:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat in een platte schaal afkoelen. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en hou ze apart. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin en gaar. Laat afkoelen. Was de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snij de peper ragfijn. Maak de bosui schoon en snij in ringen. Maak de paprika schoon en snij in dunne reepjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de taugé en laat uitlekken. Klop een dressing van azijn, gembersiroop, sesamolie en het pepertje. Meng de rijst in een grote kom met de groenten, kipfilet, mango en de dressing. Garneer met cashewnoten en grof gehakte koriander.

Bevat per portie:

  • 2185 kJ (520 kcal)
  • 22 g eiwit
  • 22 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
  • 57 g koolhydraten
     
 

Geef een reactie