Oosterse salade met mango
Op warme dagen is het heerlijk om een frisse salade te eten. Veel mensen denken bij een salade aan een pastasalade of een salade met alleen maar groenten.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Boodschappenlijstje:
- 200 g zilvervliesrijst
- 75 g cashewnoten
- 200 g kipfilet
- 2 el zonnebloemolie
- ½ komkommer
- ½ rood pepertje
- 3 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 1 rijpe mango
- 100 g taugé
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el gembersiroop
- 3 el sesamolie
- verse koriander
Bereiden:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat in een platte schaal afkoelen. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en hou ze apart. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin en gaar. Laat afkoelen. Was de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snij de peper ragfijn. Maak de bosui schoon en snij in ringen. Maak de paprika schoon en snij in dunne reepjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de taugé en laat uitlekken. Klop een dressing van azijn, gembersiroop, sesamolie en het pepertje. Meng de rijst in een grote kom met de groenten, kipfilet, mango en de dressing. Garneer met cashewnoten en grof gehakte koriander.
Bevat per portie:
- 2185 kJ (520 kcal)
- 22 g eiwit
- 22 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
- 57 g koolhydraten
Geef een reactie