Olie voor bakken, braden, frituren en dressings
Dagelijks heeft uw lichaam vet via de voeding nodig. Olie bestaat voor 100% uit vet. Maar dat zijn wel voornamelijk de onverzadigde vetzuren. In de meeste oliesoorten ligt het percentage onverzadigd vet tussen de 80 en 90.
Dagelijks heeft uw lichaam vet via de voeding nodig. Olie bestaat voor 100% uit vet. Maar dat zijn wel voornamelijk de onverzadigde vetzuren. In de meeste oliesoorten ligt het percentage onverzadigd vet tussen de 80 en 90.
Oliën helpen daarom bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Olie kunt u gebruiken voor het (roer)bakken van vlees, vis, kip of aardappelen, het roosteren van groenten en aardappelen en voor het invetten van ovenschalen. Ook is olie heel smakelijk in dressings.
Laatst aangepast op 8 december 2009 14.17 uur
Oliesoort |
Geschikt voor |
||
Bakken/braden |
Frituren |
Dressings |
|
Slaolie | X | X | X |
Zonnebloemolie | X | X | X |
Maïskiemolie | X | X | X |
Arachideolie | X | ||
Saffloerolie | X | ||
Sojaolie | X | X | X |
Notenolie | X | ||
Sesamolie | X | X | |
Olijfolie | X | X | |
Druivenpitolie | X | X |
Geef een reactie