Olie en vloeibare margarine
Olie is een goede keuze als het gaat om de gezondheid van hart en bloedvaten. Het bevat vooral onverzadigd vet dat gunstig is voor een goed cholesterolgehalte. Vloeibare margarine bevat ook veel onverzadigd vet.
Olie is een goede keuze als het gaat om de gezondheid van hart en bloedvaten. Het bevat vooral onverzadigd vet dat gunstig is voor een goed cholesterolgehalte. Vloeibare margarine bevat ook veel onverzadigd vet.
Daarnaast wordt aan vloeibare margarine de vitamines A en D toegevoegd. In olie zit geen vitamine A en D. Het voorlichtingsbureau margarine, vetten en oliën adviseert daarom om maximaal 1/3 van het bereidingsvet te gebruiken in de vorm van olie.
Vitamine A is nodig om goed te kunnen zien, vooral in het donker. Verder is het nodig voor de opbouw van de huid, gezond haar, gezond tandvlees, de groei en weerstand.
Vitamine D is vooral nodig voor stevige botten en tanden.
Laatst aangepast op 4 augustus 2010 09.37 uur
Geef een reactie