Miskend varkensvlees
Veel mensen denken dat varkensvlees vet en dus ongezond is. Maar er zijn veel varkensvleesproducten die mager en soms zelfs zeer mager zijn. Bovendien bestaat 60% van het vet in varkensvlees uit onverzadigd vet. Ongepaneerde varkensschnitzels zijn een goed voorbeeld van mager varkensvlees. Probeer eens deze bijzondere schnitzelrolletjes. Lekker met ratatouille (gestoofde ui, paprika, aubergine, courgette en tomaat) en rijst.
Veel mensen denken dat varkensvlees vet en dus ongezond is. Maar er zijn veel varkensvleesproducten die mager en soms zelfs zeer mager zijn. Bovendien bestaat 60% van het vet in varkensvlees uit onverzadigd vet. Ongepaneerde varkensschnitzels zijn een goed voorbeeld van mager varkensvlees. Probeer eens deze bijzondere schnitzelrolletjes. Lekker met ratatouille (gestoofde ui, paprika, aubergine, courgette en tomaat) en rijst.
Schnitzelrolletjes met spinazie en pesto
Bereidingstijd: 25 minuten
Nodig: dun garen of keukentouw
100 gram spinazie
2 eetlepels dieetmargarine
1 eetlepel pesto
4 ongepaneerde varkensschnitzels (ongeveer 125 gram)
zout, peper
Spinazie wassen en grof hakken. In koekenpan 1 theelepel margarine verhitten. Op hoog vuur spinazie bakken tot de spinazie is geslonken. In een zeef het vocht uit de spinazie drukken. Spinazie met pesto mengen. Schnitzels met zout en peper bestrooien. Spinaziemengsel over de schnitzels verdelen. Schnitzels oprollen en dichtbinden met dun garen. Buitenkant droog deppen. Rest van de margarine verhitten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schnitzels in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar bakken, steeds keren.
Bevat per portie:
845 kJ (200 kcal)
29 gram eiwit
9 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet
0 gram koolhydraten
Recept door Mary Stottelaar
Hartgenoten.nl
Geef een reactie