Minifrittata’s met wintergroenten
Bijgerecht voor 6 personen
Bijgerecht voor 6 personen
Boodschappenlijstje:
Olijfolie
Muffinvorm voor 6 muffins
1 kleine ui, in snippers
2 aardappelen in kleine blokjes (max. 1×1 cm)
100 g verse spinazie
4 eieren
2 el room
75 g feta, verbrokkeld
Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175° C. Vet de muffinvorm in met olijfolie.
Verhit wat olie in een pan. Voeg de ui toe en schep om tot deze zacht is. Voeg nu de aardappelblokjes toe. Bak even mee en voeg dan de spinazie toe. Bak deze mee en schep om tot de spinazie helemaal geslonken is en de aardappel zo goed als gaar.
Breek de eieren in een beslagkom. Voeg room en feta toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het spinaziemengsel toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en zet 20 minuten in de oven, tot de frittata’s enigszins verkleurd zijn. Controleer of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan zijn ze klaar om te worden geserveerd.
Tip:
U kunt naar hartenlust variëren met de vulling voor frittata’s. Gebruik pijnboompitten in plaats van feta. Of denk eens aan paddenstoelen, pompoen, doperwten of wortel. Maak frittata’s extra feestelijk door ze te serveren met een chutney en te garneren met bieslook of basilicum.
Dit recept werd eerder gepubliceerd in Hartbrug-Magazine 2014-6
Geef een reactie