Makreelcrostini
Voorgerecht voor 4 personen
De Italiaanse keuken staat bekend om z’n eenvoud. Een erg gemakkelijk en typisch Italiaans voorgerecht zijn crostini’s. Deze heerlijke hapjes kunt u ook heel goed bij een borrel serveren. U kunt voor veel soorten beleg kiezen.
Voorgerecht voor 4 personen
De Italiaanse keuken staat bekend om z’n eenvoud. Een erg gemakkelijk en typisch Italiaans voorgerecht zijn crostini’s. Deze heerlijke hapjes kunt u ook heel goed bij een borrel serveren. U kunt voor veel soorten beleg kiezen.
Deze met makreel zijn erg lekker en gezond vanwege de visvetzuren.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. Brood in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen, uitpersen en met olie vermengen. Plakje brood aan een zijde met olie besmeren. Plakken met oliezijde naar boven op bakplaat leggen en ca. 5 minuten in oven bruin roosteren. Intussen bosui schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Makreel met bosui mengen. Warme crostini’s met markeel besmeren. Direct serveren.
De crostini’s zijn ook erg lekker met in blokjes gesneden tomaten die u vermengt met een beetje zout, peper, wat olijfolie en een paar blaadjes basilicum.
Boodschappenlijstje:
- 1 stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes
- 2 blikjes makreelfilet in tomatensaus (à ca. 100 g)
Bevat per eenpersoonsportie:
- 405 kilocalorieën
- 19 g eiwit
- 20 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
- 38 g koolhydraten
Geef een reactie