‘Low carb’-dieet vergroot risico op hartaandoening
Mensen die een ‘low carb’-dieet volgen (waarbij weinig koolhydraten worden gegeten), lopen meer risico op hartaandoeningen dan mensen die een ‘low fat’-dieet (dus weinig vet) volgen.
Mensen die een ‘low carb’-dieet volgen (waarbij weinig koolhydraten worden gegeten), lopen meer risico op hartaandoeningen dan mensen die een ‘low fat’-dieet (dus weinig vet) volgen.
Dat bleek uit een onderzoek onder leiding van dr. Steven Hunter van het Royal Victoria Hospital in Belfast.
Bij ‘low carb’-dieëten worden veel eiwitten en vet gegeten, bijvoorbeeld in vlees, room, en boter. Voedingsmiddelen als brood, suiker en pasta worden in een ‘low carb’-dieet grotendeels vermeden.
Bij ‘low carb’-dieëten worden veel eiwitten en vet gegeten, bijvoorbeeld in vlees, room, en boter. Voedingsmiddelen als brood, suiker en pasta worden in een ‘low carb’-dieet grotendeels vermeden.
De onderzoekers ontdekten dat mensen die zo’n ‘low carb’-dieet volgden, 25 procent meer risico liepen op verstopte aderen. Slagaderverkalking is een belangrijke indicator voor toekomstige hartaandoeningen.
Lees verder op Suikerinfo.nl
Geef een reactie