Lenterisotto met asperges
Hoofdgerecht voor 4 personen, lekker voor Pasen
Bereidingstijd: 30 minuten
Boodschappenlijstje:
1 ui
300 g groene asperges
250 g champignons
5 el olijfolie
250 g risottorijst
600 ml runderbouillon
300 g achterham
150 erwten (diepvries)
bieslook
Voedingswaarde per persoon:
2105 kJ (505 kcal)
23 g eiwit
18 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
60 g koolhydraten, waarvan 3 g suikers
Pel en snipper de ui. Was de asperges en snij ze in stukken. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan. Fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even zachtjes mee. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee tot de korrels rondom glanzen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de rijst onafgedekt zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig en voeg na 10 minuten de asperges toe. Na nog eens 5 minuten, kunnen de erwten erbij.
Snij intussen de achterham in reepjes. Roer de ham door de risotto. Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over 4 borden. Knip de bieslook en strooi deze over de risotto.
Druppel de rest van de olie over de risotto.
Geef een reactie