Lente Buddha Bowl
Een Buddha Bowl is super populair. En eigenlijk niets anders dan een lekkere verzameling van hapjes, in een kom, met een lekkere dressing er overheen.
Voor 2 personen:
Instructies
1. Kook de eieren voor 4 (zacht gekookt) tot 6 (hard gekookt) minuten en laat schrikken (koud afspoelen
2. Snijd de prei in ringen, de groene asperges in 3, de courgette in halve plakjes en de avocado in reepjes
3. Bak in een pan met wat olie 2-3 minuten de prei aan met de folie
4. Bak vervolgens de groene asperges aan voor 4-5 minuten
5. En daarna de courgette met kerriepoeder voor 2-3 minuten
6. Hak de peterselie fijn en meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
7. Brokkel de feta, pel de eieren en verdeel de losse onderdelen over het bord
8. Maak af met peper, zout, een klein beetje olijfolie en de dressing
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 prei
- 6 groene asperges
- ½ courgette
- 1 avocado
- 1 tl foelie of nootmuskaat
- 1 tl kerriepoeder
- 50 gram feta, witte kaas, jonge geitenkaas of mozzarella
Voor de yoghurtdressing
- 50 ml (plantaardige) griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- ½ citroen (sap)
- 1 tl vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing)
- verse peterselie
- zout & peper
Dit recept is van GreenTwist.
Dit artikel verscheen eerder in het HPNLmagazine.
Geef een reactie