Koolhydraatarme scones met aardbei rabarber compote
Scones
Benodigdheden
- Mixer, Keukenmachine of met de hand
- Muffinvorm
- Oven
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- 45 gram GreenSweet erythitol (of andere koolhydraatarme zoetstof)
- 50 gram boter
- 60 ml (plantaardige) melk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda + een klein scheutje citroensap
- 2 eieren
- snuf zout
- 1 x recept Aardbei Rabarber Compote
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng het meel, zoet, bakpoeder in de mixer of keukenmachine
- Snijd de boter in stukjes, meng baksoda met een klein beetje zuur, tot het opgelost is
- Voeg alle overige ingrediënten toe aan de mixer en meng alles goed door tot je een mooi beslag krijgt
- Vet je muffinvorm in met een beetje boter en olie
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot circa 2 cm onder de rand (je haalt er 6 tot 8 uit dit recept)
- Bak in de oven voor circa 25 minuten gaar
- Serveer met clotted cream of mascarpone slagroom en de aardbei-rabarber compote
Aardbei Rabarber Compote
4 personen
Ingrediënten
- 125 gram rabarber
- 125 gram (diepvries) aardbei
- 50 ml water
- 2 tl GreenSweet Gelei (of 2 gram agar en andere zoetstof)
- 8 druppels GreenSweet Aardbei (optioneel)
- 1 tl citroensap
- 1 tl kaneel
Instructies
- Gebruik je diepvries aardbeien? Laat ontdooien
- Schil de buitenste schil van de rabarber met een dunschiller, en snijd de rabarber dan in stukjes
- Voeg de aardbei, rabarber en water toe aan een pannetje en breng op laag vuur aan de kook
- Laat circa 10-15 minuten pruttelen op laag vuur tot beiden uit elkaar beginnen te vallen
- Voor een grove textuur hoef je niks te doen wil je minder stukjes? Prak de grove stukken met een vork
- Voeg nu de zoetstof, citroen en kaneel toe en laat nog circa 1 minuut doorkoken (laag vuur)
- Schep over in een bakje en laat terugkoelen/ geleren
Zie hier hier de video uitleg: https://vimeo.com/526297514/53565ea826
Dit recept is van Iris Heuer, GreenTwist.
Geef een reactie