default-header
HomeNieuwsKoolhydraatarme scones met aardbei rabarber compote

Koolhydraatarme scones met aardbei rabarber compote

Recepten

vrijdag 2 april 2021, door Hartpatiënten Nederland


Scones

Benodigdheden

  • Mixer, Keukenmachine of met de hand
  • Muffinvorm
  • Oven

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 45 gram GreenSweet erythitol (of andere koolhydraatarme zoetstof)
  • 50 gram boter
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda + een klein scheutje citroensap
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 x recept Aardbei Rabarber Compote

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng het meel, zoet, bakpoeder in de mixer of keukenmachine
  3. Snijd de boter in stukjes, meng baksoda met een klein beetje zuur, tot het opgelost is
  4. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de mixer en meng alles goed door tot je een mooi beslag krijgt
  5. Vet je muffinvorm in met een beetje boter en olie
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot circa 2 cm onder de rand (je haalt er 6 tot 8 uit dit recept)
  7. Bak in de oven voor circa 25 minuten gaar
  8. Serveer met clotted cream of mascarpone slagroom en de aardbei-rabarber compote

Aardbei Rabarber Compote

4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram rabarber
  • 125 gram (diepvries) aardbei
  • 50 ml water
  • 2 tl GreenSweet Gelei (of 2 gram agar en andere zoetstof)
  • 8 druppels GreenSweet Aardbei (optioneel)
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kaneel

Instructies

  1. Gebruik je diepvries aardbeien? Laat ontdooien
  2. Schil de buitenste schil van de rabarber met een dunschiller, en snijd de rabarber dan in stukjes
  3. Voeg de aardbei, rabarber en water toe aan een pannetje en breng op laag vuur aan de kook
  4. Laat circa 10-15 minuten pruttelen op laag vuur tot beiden uit elkaar beginnen te vallen
  5. Voor een grove textuur hoef je niks te doen wil je minder stukjes? Prak de grove stukken met een vork
  6. Voeg nu de zoetstof, citroen en kaneel toe en laat nog circa 1 minuut doorkoken (laag vuur)
  7. Schep over in een bakje en laat terugkoelen/ geleren

Zie hier hier de video uitleg: https://vimeo.com/526297514/53565ea826

Dit recept is van Iris Heuer, GreenTwist.


Geef een reactie