In bier gepocheerde tilapiafilet
In bier gepocheerde tilapiafilet
Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Tsjechen zijn echte bierdrinkers en dat is niet gek als u bedenkt dat pilsner uit de Tsjechische stad Pilsen komt. Ze drinken het goudgele vocht niet alleen, ze gebruiken het ook voor het bereiden van diverse stoofschotels. Heel bekend is varkensvlees in bier: Pivni guláš. Wij geven u ook een recept dat met bier bereid wordt, maar dan met wat gezondere vetten.
Bereiden:
De ui pellen en snipperen. De bleekselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden. smelt de margarine in een grote koekenpan. De ui en selderij in 3 minuten zacht en glanzend bakken. De kruiden toevoegen en het bier erbij schenken. Het geheel aan de kook brengen en de visfilets in de pan leggen. Afgedekt tegen de kook aan houden en zo de vis in ongeveer 8 minuten gaar pocheren. De filets uit de pan halen en warmhouden. Het pocheervocht zeven, terug schenken in de pan en het vuur hoog zetten. De saus tot de helft laten inkoken. De maïzena losroeren met 1 eetlepel water. De saus binden met het maïzenapapje en op smaak brengen met peper en zout. De vis met de saus serveren en met peterselie garneren. Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes.
Bevat per stuk gemiddeld:
- 885 kJ (210 kcal)
- 27 g eiwit
- 8 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
- 3 g koolhydraten
Boodschappenlijstje:
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 takje peterselie
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- 3 jeneverbessen
- 1 flesje bier (300 ml)
- 600 g tilapiafilets
- 1 theelepel maïzena
- peper, zout
- 4 takjes peterselie
Geef een reactie