Hollandse ovenschotel: Broccoli-pasta schotel
Voorbereidingstijd: 30 minuten. Bereidingstijd: 25 minuten. Dit gerecht kunt u een halve dag van te voren maken. Lekker makkelijk als u (vegetarische) eters krijgt.
Voorbereidingstijd: 30 minuten. Bereidingstijd: 25 minuten. Dit gerecht kunt u een halve dag van te voren maken. Lekker makkelijk als u (vegetarische) eters krijgt.
En nog gezond ook met magere 20+ Friese nagelkaas en olijfolie.
Boodschappenlijstje:
400 g farfalle (strikjes pasta)
400 g broccoli
125 g Friese nagelkaas
1 dl halfvolle melk
1 eetlepel bloem
1 ei
peper en zout
2 eetlepels olijfolie
Voorbereiden:
Farfalle koken volgens aanwijzingen op de verpakking, afgieten en laten uitlekken. Broccoli wassen en in kleine roosjes verdelen. Stronk schillen en in kleine stukjes snijden. Broccoli in een beetje water in ongeveer 4 minuten beetgaar koken. Afgieten en laten uitlekken. Nagelkaas in kleine blokjes snijden. Papje maken van een scheutje melk en de bloem. Rest van de melk verwarmen. Bloempapje door de warme melk roeren en blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Saus wat laten afkoelen. Ei losroeren en door de saus roeren. Geheel op smaak brengen met peper en zout. Broccoli, kaasblokjes, olijfolie en saus door de farfalle scheppen. Broccoli-pasta in een platte ovenschaal overdoen. Schaal afgedekt in de koelkast zetten tot het de oven in gaat. Serveer er een salade bij.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 °C. Schotel in de het midden van de oven in ca. 30 minuten door en door heet en lichtbruin laten worden.
Bevat per portie:
• 2400 kJ (575 kcal)
• 26 g eiwit
• 18 g vet, waarvan 7 g verzadigd vet
• 76 g koolhydraten
Geef een reactie