Herfstige Ovenschotel
Recept Herfstige Ovenschotel
Ingrediënten:
500 gram knolgroenten (bijvoorbeeld: pompoen, pastinaak, zoete aardappel, knolselderij, wortelpeterselie)
200 gram geraspte oude kaas
1 appel
Voor het ‘gehakt’
350 gram gehakt of vegetarisch gehakt
2 uien
1 ei
2 el korianderpoeder
2 el paprikapoeder
2 tenen knoflook
Voor de saus
250 ml room of kokosroom
3 eieren
2 bouillonblokjes (gistvrij)
1 tl foelie of nootmuskaat
1 el kerriepoeder
Peper & Zout
(voor 2 porties, kook je met minder, halveer of bewaar, kook je met meer, verdubbel het recept)
Benodigdheden voor dit recept:
Oven en ovenschaal
2 Kookpannen (1 klein, 1 groot)
Bakpan
Mengkom
- Snijd de groenten in plakken van circa 1/2 cm
- Voeg de room, bouillon en kruiden toe aan een pannetje, verwarm op laag vuur
- Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar
- Zet een kookpan met 1,5 liter water en 1 el zout op
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bak de ui aan, en voeg het gehakt toe, bak voor circa 6 minuten. Voeg op het laatst een appeltje toe en roer door
- Kook/blancheer de groenten voor 3-5 minuten (3 minuten voor pompoen, pastinaak en knolselderij, 5 minuten voor zoete aardappel)
- Verdeel de groenten over de ovenschaal, verdeel het ui-gehakt-appel mengsel erover
- Bestrooi de schaal met geraspte kaas
- Gaar in de oven voor 25-30 minuten
Wil je de instructievideo bekijken waarin ik ook nog allerlei kooktips geef? Ga dan naar de Facebook-pagina Healthy Cooking @ home
Dit recept is van Iris Heuer van GreenTwist.
Geef een reactie