default-header
HomeNieuwsHartige taart van kwarkdeeg

Hartige taart van kwarkdeeg

dinsdag 5 december 2017, door Hartpatiënten Nederland

Een pakje kant-en-klaar bladerdeeg uit de diepvries bevat behoorlijk wat vet.

Een pakje kant-en-klaar bladerdeeg uit de diepvries bevat behoorlijk wat vet. U kunt het deeg voor een hartige taart ook zelf maken, met kwark en bloem als basis. Zo heeft u een slank alternatief.

Roer voor het deeg in een grote kom 225 gram kwark los met 3 eetlepels olie. Zeef er 225 gram bloem en 1 theelepel zout boven en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.

Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast. Voeg een vulling toe en bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Geef een reactie