default-header
HomeNieuwsGroenten in de voorraadkast of vriezer

Groenten in de voorraadkast of vriezer

dinsdag 4 juli 2017, door Hartpatiënten Nederland

Groenten in pot, in blik of uit de diepvries zijn zo slecht nog niet.

Groenten in pot, in blik of uit de diepvries zijn zo slecht nog niet. Ze worden in het juiste seizoen geoogst, op het moment dat het ook echt oogsttijd is.
En vaak worden ze al binnen enkele uren na de oogst verwerkt voor diepvries, blik en pot.
Dit is veel sneller dan het verse product bij u thuis in de pan ligt; dat kan dagen tot weken duren. In de tussentijd kan de hoeveelheid kwetsbaarste vitaminen al fors zijn afgenomen.
Groenten uit blik, pot of diepvries doen dan meestal ook niet onder voor hun verse broertjes en zusjes. 
 
Het zoutgehalte is in groenten uit blik en pot wel veel hoger dan in diepvriesgroente en verse groente.
Tenminste, als u aan diepvries- en verse groenten geen zout toevoegt bij de bereiding. Zout wordt toegevoegd voor de smaak en ook om de structuur te verbeteren.
Als u minder zout wilt gebruiken, is het dus verstandig te kiezen voor vers of diepvries.

Geef een reactie