Groente-visragout met aardappelpuree
Vis en groenten zijn beiden heel gezond. Veel mensen met een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed laten schaal- en schelpdieren vaak links liggen omdat die veel cholesterol bevatten. Het klopt dat er veel cholesterol in garnalen zit, maar mosselen bevatten niet meer cholesterol dan een stukje vis. Bovendien heeft cholesterol uit de voeding niet veel effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Het cholesterol dat in uw bloed zit, wordt voornamelijk door uw lichaam zelf gemaakt uit verzadigd vet en transvet in de voeding. Eet dus met een gerust hart dit heerlijke visrecept.
Vis en groenten zijn beiden heel gezond. Veel mensen met een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed laten schaal- en schelpdieren vaak links liggen omdat die veel cholesterol bevatten. Het klopt dat er veel cholesterol in garnalen zit, maar mosselen bevatten niet meer cholesterol dan een stukje vis. Bovendien heeft cholesterol uit de voeding niet veel effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Het cholesterol dat in uw bloed zit, wordt voornamelijk door uw lichaam zelf gemaakt uit verzadigd vet en transvet in de voeding. Eet dus met een gerust hart dit heerlijke visrecept.
Groente-visragout met aardappelpuree
Bereidingstijd: 25 minuten
1/2 prei
1 kleine winterwortel
1 grote rode paprika
50 g peultjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bloem
1 dl witte wijn
300 g kabeljauw
200 g gekookte mosselen
zout, peper
instant aardappelpuree met kaas voor 4 porties
Groente schoonmaken en in stukjes snijden. In weinig water wortel in ca. 8 minuten beetgaar koken. Laatste 4 minuten prei, paprika en peultjes toevoegen. Groente afgieten. In een steelpan met dikke bodem olie verhitten. Bloem erdoor roeren en mengsel al roerende 1 minuut verhitten. Wijn en 1,5 dl water toevoegen en er een dikke saus van roeren. Saus op zacht vuur 5 minuten laten doorkoken. Groente erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking bereiden. Kabeljauw in stukken snijden. Mosselen en kabeljauw voorzichtig door de saus scheppen. Geheel nog 5 minuten zonder al te veel roeren verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Bevat per portie:
1245 kJ (300 kcal)
24 g eiwit
11 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
21 g koolhydraten
Recept door Mary Stottelaar
Geef een reactie