Groene Groenten Lasagna
Deze heerlijke frisse variant op de traditionele lasagna is perfect voor de lente. Het recept is ook perfect om voor meerdere dagen te koken. En ik daag je uit om hier jouw ideale strategie op los te laten.
Aantal porties | 4 personen
Instructies
- Snijd/hak de ui en de knoflook fijn
- Snijd de prei in ringen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm een grote pan met wat olie of vet
- Bak de prei, ui en knoflook een paar minuten aan, tot ze glazig worden
- Meng het gehakt met kaneel, venkelzaad en flink wat peper & zout (naar smaak)
- Bak het gehakt circa 5-6 minuten aan
- Schenk de kookroom erbij en laat even pruttelen (paar minuten) op laag vuur
- Maal de walnoten en dadels met een scheutje olijfolie grof, voeg toe aan de saus
- Hak de munt en voeg dit toe aan de saus
- Roer nu in 3-4 keer de spinazie erdoor, elke keer een hand als het geslonken is
- Snijd de courgetteplakken: snijd in de lengte 1 dunne plak eraf, leg de courgette op deze platte kant, en snijd schuin dunne plakken
- Verdeel courgetteplakken in een ovenschaal, verdeel de saus er overheen, herhaal dit 3 á 4 keer en maak de bovenste laag af met gebrokkelde kaas
- Schuif de lasagne in de oven voor 25-30 minuten en eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1,5 courgette (middelgroot)
- 200 gram feta, witte kaas, jonge geitenkaas of mozzarella (of een lactosevrij alternatief)
Voor de saus
- 500 gram kipgehakt
- 200 ml (plantaardige) kookroom
- 200 gram spinazie
- 1 prei
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 tl venkelzaad
- 2 tl kaneel
- 6 dadels
- 50 gram walnoten
- bosje verse munt
- peper & zout
- olie of vet om in te bakken
- scheutje milde olijfolie
Iris Heuer van GreenTwist Cooking. Klik hier voor meer info.
Dit artikel verscheen eerder in het Hartbrug Magazine
Geef een reactie