Griekse boerensalade
Pel de ui en snij in dunne ringen. Snij de tomaten in partjes en de komkommer in halve plakjes. Maak de paprika schoon en snij in grove stukken. Snij de ontpitte olijven in plakjes. Doe de groenten en olijven in een kom en meng met de kaas en marjolein.
Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Boodschappenlijst:
1 kleine rode ui
1 kleine rode ui
3 rijpe trostomaten
1/2 komkommer
1 gele paprika
1 gele paprika
8 zwarte olijven
100 g verse zachte geitenkaas, in stukken
1/2 theelepel marjolein
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels olijfolie
Voedingswaarde per persoon:
655 kj (160 kcal)
5 g eiwit
13 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
655 kj (160 kcal)
5 g eiwit
13 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
5 g koolhydraten, waarvan 5 g suikers
Pel de ui en snij in dunne ringen. Snij de tomaten in partjes en de komkommer in halve plakjes. Maak de paprika schoon en snij in grove stukken. Snij de ontpitte olijven in plakjes. Doe de groenten en olijven in een kom en meng met de kaas en marjolein. Besprenkel met olijfolie en versgemalen peper. Verdeel de salade over goed afsluitbare bakjes en neem ze, samen met 4 vorkjes en servetten, gekoeld mee.
Tip: olijven bevatten veel zout. In Griekse salades zitten meestal hele olijven. Door ze in plakjes te snijden valt het niet op dat u er minder gebruikt. Of laat ze achterwege als u flink op uw zoutinname moet bezuinigen.
Geef een reactie