Gevulde courgette
Aantal porties | 2 personen
Ingrediënten
- 1 grote courgette
- 150 gram vegetarisch- of rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 1 el bouillonpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 50 gram geraspte kaas (let op toevoegingen, zelf maken heeft de voorkeur)
- 1 klein potje crème fraiche
- peper & zout
Instructies
- Halveer de courgette in de lengte en haal de kern eruit
- Meng het gehakt met de binnenkant van de courgette, kruiden, peper & zout
- Hak de knoflook en ui fijn en bak het gehaktmengsel hierin 3 min aan
- Voeg nu de tomatenpuree en 1 el crème fraiche toe, roer door
- Vul de courgettes met het gehaktmengsel, druk goed aan
- Strooi geraspte kaas er overheen
- Bak de courgettes in op de BBQ voor 12 minuten of tot de courgette gaar is
- Serveer met crème fraiche
Iris Heuer van GreenTwist Cooking. Klik hier voor meer info.
Dit artikel verscheen eerder in het Hartbrug Magazine
Geef een reactie