Gevuld Frans stokbrood
Als er een voedingmiddel is dat we met Frankrijk associëren dan is het wel stokbrood. Van zo’n vers Frans stokbrood kunt u thuis een lekker gerecht maken. Dit gevuld Frans stokbrood is geschikt als hoofdgerecht voor 4 personen, maar ook als lunch voor 8 personen.
Als er een voedingmiddel is dat we met Frankrijk associëren dan is het wel stokbrood. Van zo’n vers Frans stokbrood kunt u thuis een lekker gerecht maken. Dit gevuld Frans stokbrood is geschikt als hoofdgerecht voor 4 personen, maar ook als lunch voor 8 personen.
Bereiden:
De grill voorverwarmen op 200 °C. De margarine in een braadpan verhitten en de tartaar in 5 minuten bruin en rul bakken. De tomaten schoonmaken en in blokjes snijden. De maïs laten uitlekken. De tomaten en de maïs aan de tartaar toevoegen en 3 minuten meebakken. Met zout, peper en kaneel op smaak brengen. Het stokbrood in de lengte halveren en het brood aan de binnenkant wat platdrukken. De stokbroodhelften vullen met het tartaarmengsel. De geraspte kaas erover strooien en de stokbroden ongeveer 5 minuten onder de hete grill plaatsen tot de kaas gesmolten is. Het stokbood in stukken snijden. Lekker met een groene salade.
Boodschappenlijstje:
- 2 eetlepels dieetmargarine
- 400 g rundertartaar
- 2 tomaten
- 1 blikje maïs (ca. 300 g)
- Peper, zout
- Snufje kaneel
- 1 bruin of wit stokbrood
- 100 g geraspte magere kaas (20+)
Bevat per stuk gemiddeld:
- 1860 kJ (445 kcal)
- 38 g eiwit
- 16 g vet, waarvan 5 g verzadigd vet
- 38 g koolhydraten
Geef een reactie