default-header
HomeNieuwsGegrilde vis

Gegrilde vis

woensdag 15 augustus 2018, door Hartpatiënten Nederland

De Middellandse zee is niet alleen prachtig blauw en heerlijk om in te zwemmen. Ze levert ook veel lekkere vissoorten.

De Middellandse zee is niet alleen prachtig blauw en heerlijk om in te zwemmen. Ze levert ook veel lekkere vissoorten. Dat blijkt wel uit de keukens van mediterrane landen, waarin je veel visrecepten vindt. Een van de vele redenen waarom deze keuken zo gezond is. We hebben een heerlijk zuidelijk gerecht voor vis van de grill, lekker voor een zomerse barbecue thuis in de tuin of op het balkon. 
 

Gegrilde vis

 
2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
 
1 vis (heel, schoongemaakt, ongeveer 500 gram) geschikt zijn dorade, forel, zalmforel, roodbaars
Bos platte peterselie
1 citroen
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Visklem of een grillschaal
 

Bereiden

 
Verwarm de plekken in. Bestrooi de binnenkant van de vis met zout en peper. Knip de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en snipper de knoflook. Meng de peterselie met het citroenrasp en de knoflook. Vul de binnenkant van de vis met dit mengsel. Besmeer de vis aan de buitenkant met olijfolie. Leg de vis in de visklem of op de grillschaal. Grill de vis in ongeveer 15 minuten gaar. Halverwege keren.
 

Tip

 
Lekker met aioli (knoflooksaus), een salade en brood.
 

Bevat per portie:

 
900 kJ (215 kcal) 
35 g eiwit
8 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
2 g koolhydraten, waarvan  0 g suikers
 
 
Dit recept verscheen eerder in HartbrugReizen 2018-3
 

Geef een reactie