Elzasser Küche
Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 30 minuten. De Elzas staat niet alleen bekend om de voortreffelijke wijnen die er vandaan komen maar ook vanwege de goede keuken.
Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 30 minuten. De Elzas staat niet alleen bekend om de voortreffelijke wijnen die er vandaan komen maar ook vanwege de goede keuken.
Denk aan choucroute (zuurkoolschotel), flamkuchen en niet te vergeten de bekende quiche Lorraine.Deze traditioneel met spek gevulde hartige kaastaart bevat wel erg veel verzadigd vet en calorieën. Wij hebben het recept wat voor u aangepast. Er zit beduidend minder verzadigd vet in de quiche als u in plaats van spek champignons neemt en de room vervangt door slankroom. Met een tomatensalade erbij is dit een complete maaltijd.
Boodschappenlijstje:
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (uit diepvries)
- 500 g kastanjechampignons
- 2 eetlepels (vloeibare) margarine
- 4 eieren
- 100 ml slankroom
- 100 g rookkaas (stuk, vers)
- Quichevorm (24 cm), ingevet
Bereiden:
Oven op 180 °C voorverwarmen. Plakjes deeg naast elkaar laten ontdooien. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In grote koekenpan margarine verhitten. Champignons 10 minuten bakken en vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Eieren met room loskloppen. Vorm met plakjes deeg bekleden. Rookkaas raspen. Champignons met ei en kaas mengen. Champignon-kaasmengsel over bodem verdelen. Quiche in midden van oven in 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
Bevat per portie:
- 1870 kJ (445 kcal)
- 22 g eiwit
- 26 g vet, waarvan 12 g verzadigd vet
- 30 g koolhydraten
Dit recept verscheen eerder in het Hartbrug-Magazine
Geef een reactie