default-header
HomeNieuwsDe vakantie begint in de bus!

De vakantie begint in de bus!

Columns

woensdag 13 februari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Terwijl ik dit schrijf geniet ik van mooie uitzichten, prettig gezelschap, een kopje koffie, een goed boek en een leuk muziekje erbij. Ik zit namelijk in de bus! Onderweg naar Zuid-Spanje, samen met 39 medereizigers. We hebben een 21-daagse reis voor de boeg, en we kiezen er bewust voor om het lekker rustig aan te doen. Het zijn heel wat kilometers die we moeten afleggen, maar als we straks in Spanje zijn, hebben we dik twee weken de tijd om daar te genieten van de mooie omgeving en een heerlijke aangename temperatuur. Tijd voor vakantie!

Reizigers die nog nooit eerder een busreis hebben gemaakt, kijken hier vaak tegenop. Ik probeer hen er altijd van te overtuigen dat de vakantie begint op het moment dat ze in de bus stappen. Voorafgaand aan de vakantie heb je vaak best wat stress: Hoe zal het bevallen? Vergeet ik niets? Heb ik mijn medicijnen? Hoe zal de reis verlopen? Op het moment dat de bus vertrekt, valt er een last van je schouders af. Het is tijd voor vakantie, tijd om te genieten! Onderweg worden er drankjes geserveerd, variërend van koffie, thee en soep tot water, bier en wijn: roept u maar! Ook maken we regelmatig tussenstops om onze benen te strekken. Er is volop tijd om gezellige praatjes te maken, en er is ook heel veel moois te zien onderweg. Ook kan iedereen op zijn eigen manier genieten van een boek, tablet of puzzelboekje. Heerlijk!

Zo keek ik zelf al maanden uit naar deze reis, en de excursies moeten nog beginnen! Ik geniet nu al volop tijdens deze lange, maar vooral leuke heenreis. ’s Avonds in de overnachtingshotels genieten we van een heerlijk diner, waarna we ’s ochtends weer vol goede moed beginnen aan de volgende etappe.

Ik wens u een reislustig 2019 toe, en hoop u te ontmoeten of terug te zien tijdens een van onze reizen. Want vertrouw op mij: zodra u in de bus stapt, heeft u het vakantiegevoel meteen te pakken!

Column door: Jan van Overveld

Voor meer columns van o.a Marly van Overveld klik hier


Geef een reactie