default-header
HomeNieuwsDe kracht van zuivel

De kracht van zuivel

dinsdag 22 november 2016, door Hartpatiënten Nederland

Melk en melkproducten zijn rijk aan eiwit, vitamines en mineralen.

Melk en melkproducten zijn rijk aan eiwit, vitamines en mineralen. Denk aan calcium, dat goed is voor de botten en vitamine B12, dat alleen voorkomt in dierlijke producten. Vitamine B12 is belangrijk voor de weerstand, het zenuwstelsel en de energievoorziening.

Zuivel heeft een belangrijke plaats in een gezonde voeding. Het levert in Nederland gemiddeld 60% van de dagelijkse inname van calcium en 40% van die van vitamine B12.

Het Voedingscentrum adviseert 2-3 porties melk(producten) en 40 gram (2 plakken) kaas per dag. Vanwege het lagere gehalte aan verzadigd vet zijn alleen halfvolle en magere varianten in de Schijf van vijf opgenomen, zoals karnemelk en magere en halfvolle melk, yoghurt en kwark. Wat kaas betreft gaat het niet alleen om 10+, 20+ en 30+ kaas. Ook zuivelspread, hüttenkäse, mozzarella en verse geitenkaas zijn gezonde keuzes.


Geef een reactie