default-header
HomeNieuwsDe Italiaanse keuken: Vitello tonato

De Italiaanse keuken: Vitello tonato

woensdag 10 maart 2010, door Hartpatiënten Nederland

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 10 min.
Italianen weten wat lekker eten is! Met gebruik van eenvoudige ingrediënten toveren ze de smakelijkste gerechten te voorschijn.

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 10 min.
Italianen weten wat lekker eten is! Met gebruik van eenvoudige ingrediënten toveren ze de smakelijkste gerechten te voorschijn. 

Een van die smakelijke Italiaanse gerechten is vitello tonato, een gerecht waarin vis en vlees op een subtiele manier gecombineerd worden. Kunt u voor dit recept geen gebraden kalfsfricandeau krijgen dan kunt u ook varkensfricandeau nemen voor dit gerecht. Of koop een vers stuk kalfsfricandeau en gaar dit eerst zelf.

Boodschappenlijstje:

  • 1/2 blikje tonijn in olie
  • 2 ansjovisfilets
  • 100 gram mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • peper, zout
  • 250 gram gare kalfsfricandeau
  • (gesneden in dunne plakken)
  • 1 citroen+toefjes peterselie

Bereiden:

Tonijn laten uitlekken. In een keukenmachine of met de staafmixer tonijn met ansjovis, mayonaise en kappertjes tot een gladde saus mengen. Saus met peper en zout op smaak brengen en eventueel met wat citroensap verdunnen. Plakken vlees op vier bordjes leggen en de saus erover verdelen. Citroen in plakjes snijden. Bordjes met plakjes citroen en toefjes peterselie garneren. Lekker met een stuk ciabatta.

Bevat per portie:

  • 1820 kJ (305 kcal)
  • 27 g eiwit
  • 22 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet
  • 1 g koolhydraten

Dit recept verscheen eerder in het Hartbrug-Magazine
 

Geschreven door onze redactie.

 


Geef een reactie